Koti

Filosofia

Dynaaminen ergonomia: aina erinomainen tasapaino

HÅG-tuoli tasapainottaa intuitiivisesti kehoa varmistaen samalla oikean istumisasennon. Filosofiamme mukaan seuraava istuma-asento on aina paras. Kaikki tuolimme on suunniteltu koko kehon liikkumista varten ilman että istujan tarvitsee edes ajatella sitä. Siten myös suorituskyky nousee ja hyvinvointi paranee. Tuolimme tarjoavat aina mahdollisuuden liikkumiseen, mikä vuorostaan antaa energiaa uusiin tehtäviin!
 

Suunniteltu ihmiskehoa varten

Kehoa ei ole tarkoitettu paikallaan istumista varten vaan liikkeeseen ja vaihteluun.

Meitä kiehtoi ajatus, että ihmiset pystyivät ennen ratsastamaan tuntikausia. Ymmärsimme, että sillä oli tekemistä ryhdikkään asennon ja kehon aktiivisuuden kanssa, vaikka ratsastajat olivat lähes koko ajan istuma-asennossa. Oivalsimme, että jalkojen liikuttamisella on tärkeä merkitys istuttaessa pitkiä aikoja. Jalustimien ansiosta ratsastajien ylävartalo aktivoituu istuessa – tämä oli tärkeä huomio, koska toimistotyö aktivoi vain kädet!

Saimme inspiraatiota myös lapsista: heillä on meille paljon opetettavaa. Lasten ”työpäivä” on erittäin vaihteleva, jatkuvaa liikkumista ja erilaisia asentoja. Koko varttumisajan lapsia kehotetaan ”istumaan hiljaa paikoillaan”. Meitä ei ole kuitenkaan tarkoitettu pysymään paikoillamme, vaan elämään aktiivista elämää.

Liikkuminen ja vaihtelu

Meitä ei ole tarkoitettu pysymään paikoillamme, vaan liikkeeseen ja vaihteluun.

Liikkuminen on välttämätöntä, luonnollista, terveellistä ja miellyttävää. Elämä on jatkuvaa liikettä. Elintapojemme valtava muutos on tehnyt liikkuvasta istumisesta ensiarvoisen tärkeää pyrkimyksissämme vaalia terveyttämme ja nostaa työtehokkuuttamme. Kun keskitymme istuma-asennossa työtehtäviimme, saatamme liikuttaa käsiämme, käsivarsiamme ja päätämme, mutta jalat yksinkertaisesti vain "unohtuvat": ne pysyvät staattisessa asennossaan, mikä vaikuttaa koko kehoon. Oletko koskaan ajatellut, miten väsynyt olet pitkän istumisen jälkeen? HÅG-tuolit inspiroivat sinua liikuttelemaan jalkojasi.

Aina erinomainen tasapaino

Tasapaino on paras lähtökohta liikkumiselle.

Dynaaminen istuminen edellyttää Balanced Movement Mechanism -järjestelmää ja mahdollisuutta säätää tuolia helppokäyttöisillä säätimillä. Hyvän tasapainon tarjoavassa tuolissa keholla voi ohjata tuolin liikkeitä sekä pitää sen myös tarvittaessa paikallaan tietyssä asennossa.

Liikutat lähes vaistomaisesti koko kehoasi.

Balanced Movement Mechanism on vain HÅG-tuoleissa! Kehosi nojautuessa taaksepäin HÅG-tuolin etureuna kallistuu ylöspäin ja kurottuessasi eteenpäin se kallistuu alaspäin. Tämä lisää nilkkojen liikettä, mikä vuorostaan edistää alaraajojen verenkiertoa (”perifeerinen sydän”) ja parantaa siten koko kehon verenkiertoa. Tuloksena on lisääntynyt energia ja parempi työteho.